FOTO/Profesori din Corabia, în AUTOIZOLARE după întoarcerea din Veneto

9223

Șase cadre didactice din Olt se află în autoizolare la domiciliu, după ce ieri s-au întors în țară, de la un program școlar european, din regiunea italiană Veneto, una dintre zonele afectate de epidemia de coronavirus.

Șase profesori de la liceele corăbiene AI Cuza și Danubius au intrat de azi în concediu medical, fiind izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Ei s-au întors ieri din zona Veneto, una afectată de coronavirus, unde au fost implicați într-un program școlar european POCU.

Profesoarele au postat pe facebook sute de fotografii și filmulețe:

De menționat că la aterizarea pe Aeroportul Otopeni doar un profesor a completat declarația dată de către autorități, iar astăzi profesorii ar fi dorit să se prezinte la cursuri. Inconștiența a fost taxată dur de către colegi, care nu le-au permis să pună în pericol sănătatea lor și a elevilor. Așa că profesorii vor fi monitorizați la domiciliu în următoarea perioadă.

Reamintim că nedeclararea întoarcerii în țară dintr-o zonă de focar, precum și nerespectarea măsurilor de izolare la domicliu sau carantină atrag întocmirea de dosare penale.