11 firme, interesate să construiască tronsonul 3 al Drumului Expres, ce traversează Oltul pe la Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești

494

Suspendată în octombrie anul trecut, licitația pentru tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova- Balș- Slatina- Pitești se află la faza declarării constructorului. Au depus oferte ieri 11 firme.

În timp ce lucrările de la tronsonul II- loturile I și II cu variantele de ocolire ale Balșului și Slatinei (și care traversează localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov și Slatina) sunt în toi, la celălalt tronson ce traversează județul nostru abia se află la stadiul de licitație. Tronsonul 3 al Drumului Expres ce face legătura între județele Olt și Argeș și va traversa județul nostru prin 6 localități este disputat de nu mai puțin de 11 firme.

Ieri, 24 februarie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis că a avut loc depunerea ofertelor pentru procedurile de atribuire a contractelor de  proiectare și execuție ale tronsoanelor 3 și 4 aferente Drumului Expres Craiova – Pitești.

Au depus oferte pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 următorii ofertanți:

  1. AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA (AKTOR S.A.)
  2. CHINA RAILWAY 14TH BUREAU GROUP CO LTD
  3. Asocierea CONSTRUCTII ERBASU S.A. (lider) – VAHOSTAV – SK
  4. Asocierea DURMAZ OTOMOTIV PETROL URUNLERI INSAAT SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI (lider) – OKANCORP SRL
  5. IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş.
  6. Asocierea KALYON INSAAT SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI (lider) – MET-GÜN INŞAAT TAAHHÜT VE TICARET ANONIM ŞIRKETI
  7. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI
  8. NUROL INSAAT VE TICARET A.S.
  9. Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider) – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL
  10. SINOHYDRO CORPORATION LIMITED
  11. Asocierea STRABAG SRL – ALPENSIDE SRL

„În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile Documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice. Valoarea estimată a contractului este de 999.410.536,00 Lei, fără TVA. Durata contractului este de 36 luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție. Garanția lucrărilor va fi de minim 5 ani și maxim 10 ani, în functie de perioada ofertată de fiecare ofertant în parte.  Obiectul contractului constă în proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drumului Expres Craiova – Pitesti -Tronsonul 3, în lungime de 31,75 km.”, a transmis CNAIR.

Tronsonul are ca punct de început zona nodului rutier la DN 65 (Valea Mare), care intersectează DN 65 la km 57+720 și ajunge până la limita dintre județele Olt și Argeș la km 89+300. Tronsonul 3 va trece prin județul Olt pe raza localităților Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești.