Oltul, calificat cu TITU ROBO la etapa națională de robotică BRD FIRST Tech Challenge România

268

Patru echipe de robotică din cele 48 participante la Regionala organizată la Timișoara în acest week-end au fost din Slatina. Una s-a calificat la etapa națională, ocupând locul II la secțiunea Control Award.

Patru echipe din județul Olt, toate de la unități de învățământ din Slatina, și-au prezentat roboții în perioada 22- 23 februarie la competiția regională de la Timișoara în cadrul Programului educațional BRD FIRST Tech Challenge Romania, cea mai mare competiție de robotică pentru liceeni din România: Robotica CNRG (Colegiul Național Radu Greceanu), Titu ROBO (Liceu Teoretic Nicolae Titulescu), Robo SMART (Colegiul Național Ion Minulescu) și Engi Neerds (CN Radu Greceanu).

În etapa națională s-a calificat echipa de la Titulescu, care a ocupat în finală locul II. “Cluj, venim! La națională!”, au postat pe pagina de socializare bucuroși elevii echipei Titu Robo.

Ediția din acest an a BRD FIRST Tech Challenge România va culmina în martie (27- 29) cu Campionatul Național de Robotică din Cluj și în perioada 29 aprilie- 2 mai  cu Campionatul Mondial de Robotică din Detroit, S.U.A, unde România va fi reprezentată de echipele câștigătoare ale BRD FIRST Tech Challenge România.

Programul educațional BRD FIRST Tech Challenge Romania este adus în România de către Asociația „Nație Prin Educație”, cu licență de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structură ONG din domeniul roboticii și educației STEM.