Iordache: România este în criză din cauză că președintele dorește organizarea alegerilor anticipate

58

Deputatul de Olt Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților, l-a atacat dur pe președintele Iohannis, acuzându-l că a aruncar țara în criză din cauza ambiților politice.

Curtea Constituţională dezbate azi sesizarea referitoare la un conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier. Deputatul Florin Iordache a declarat că vinovat de această situație este Klaus Iohannis, care  l-a propus pe Ludovic Orban pentru funcția de premier deși știa că acesta nu va fi validat de Parlament.

„Ludovic Orban nu este susținut nici de propriul partid. Adică, atunci când s-a făcut nominalizarea nu s-a ținut cont de o propunere constructivă pe care au făcut-o cele două partide, Pro România și PSD, care au venit cu un candidat tehnocrat care putea guverna în perioada următoare. România nu se află în criză. Se află în criză din cauză că președintele dorește dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Nu poți nominaliza pe cineva pe care știi foarte sigur că nu va fi validat de Parlament. De fapt, aici suntem”, a spus Florin Iordache.