Alegeri la Colegiul Medicilor Olt: aproape 780 de medici își vor alege șefii din zeci de candidaturi

363

Colegiul Medicilor Olt organizează la începutul lunii martie alegeri pentru organele de conducere. S-au înscris zeci de candidați, drept de vot având nu mai puțin de 777 de medici din Olt.

Colegiul Medicilor Olt organizează alegeri pe 1 și 2 martie pentru viitoarea conducere, urmând a fi ales președintele, membrii Consiliului Județean al CM Olt, comisia de cenzori și membrii Adunării Generale Naţionale. Dacă nu se vor prezenta la vot două treimi din număprul membrilor cu drept de vot, turul II va fi organizat pe 13 și 14 martie.

Drept de vot au 777 de medici din Olt, Colegiul publicând lista pe site:

https://cmolt.ro/lista-membri-cu-drept-de-vot-alegeri-organe-de-conducere-colegiul-medicilor-olt-2020/

Pentru Consiliul Județean s-au înscris 25 de candidaţi, președinte urmând a fi desemnat medicul care va primi cele mai multe voturi.

https://cmolt.ro/wp-content/uploads/2020/02/CANDIDATURI-FINALE-CONSILIUL-CMOLT.pdf

Pentru Comisia de cenzori s-au înscris trei candidați: Gabriela Cepăreanu (Medicină generală, Pediatrie), Ştefania Corbu (Medicină generală) şi Laura Jijăescu (Geriatrie).

https://cmolt.ro/wp-content/uploads/2020/02/CANDIDATURI-FINALE-CENZORI.pdf

Membrii Adunării Generale Naţionale a Colegiului Medicilor din Olt vor fi aleși din 16 candidați: Cătălina Buzărnescu – medic de familie, Marinache Costache – ortoped, Aurelia Costescu – Medicină de familie, Mugurel Coteanu – neurolog, Ion Eremia – ginecolog, Mihaela Ionescu – Medicină de Familie, Mădălina Jianu – Medicină de Familie, Cătălina Mălăgeanu – Medicină de familie, Mihai Mitruţoiu – Medicină de familie, Florin Popa – Chirurgie plastică, Cătălina Popa – Medicină de familie, Ionuţ Puenea – Medicină de familie, Ion Rădulescu – Medicină Generală, Emilia Răileanu – Medicină Generală, Mihai Tudor – Medicină de familie şi Mihai Ungureanu – Medicină de familie.

https://cmolt.ro/wp-content/uploads/2020/02/CANDIDATURI-FINALE-AG.pdf

Colegiul Medicilor din Județul Olt are ca principal obiect de activitate: controlul și supravegherea exercitării profesiei de medic, la un nivel profesional și moral ireproșabil; apărarea intereselor și prestigiului corpului medical; aplicarea legilor și a regulamentelor care organizează și reglementează exercițiul profesiei; reprezentarea intereselor profesiei de medic și păstrarea prestigiului acestei profesiuni în cadrul vieții sociale. Colegiul Medicilor este reprezentantul corpului medical din întreg județul în relațiile cu autoritățile și instituțiile guvernamentale și neguvernamentale, interne și internaționale.