Comisarul Alexe a contestat demiterea și va acționa Ministerul de Interne în judecată

345

Fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe,  demis de Marcel Vela, ministru interimar de Interne, după coordonarea acțiunii eșuate de salvare a Alexandrei Măceșanu a contestat excluderea sa din Poliție. El a mai decis să acționeze în instanță Ministerul de Interne.

Comisarul Nicolae Alexe a fost demis din Poliție, luna trecută, de ministrul Marcel vela. acestuia i s-a imputat eșuarea acțiunii de salvare a Alexandrei Măceșanu. Ancheta în acest caz este însă un adevărat haos, iar procurorii care au decis să nu se intre în casa lui Gheorghe Dincă până la 6 dimineața, deși exista temei legal pentru că fata sunase la 112 și reclamase că fusese violată și răpită, nu au fost sancționați.

Fost ofițer DIICOT, Nicolae Alexe a ajuns în atenția presei după ce omul de afaceri Remus Rădoi, care are o firmă de pază în Caracal, a declarat că a fost contactat de Alexe, care i-a cerut să identifice mașina lui Gheorghe Dincă, pentru a afla cine e proprietarul acesteia.  Alexe a fost demis din Poliție, întrucând ancheta MAI a arătat că nu și-a îndeplinit obligațiile.

Potrivit unor surse din anturajul fostului polițist, acesta a contestat excluderea sa din Poliție și va da ministerul în judecată pentru a fi repus în funcție.