Într-o comună din Olt: After School dotat cu laptopuri, videoproiector și rechizite, cu bani europeni

1822

„Merităm să învăţăm” este un îndemn pentru copiii comunei, transpus în titlu de proiect cu fonduri europene. Se întâmplă la Scărișoara, unde se derulează un proiect destinat educătii tinerilor, în cadrul căruia au fost angajați 31 de experți, iar acum a fost dotat programul After School cu aparatură modernă.

În comuna în care fetele joacă fotbal la nivel înalt, echipa de fotbal feminin a școlii jucând în Liga A, copiii sunt impulsionați să nu abandoneze școala prin numeroase proiecte derulate de administrația locală. Unul dintre acestea, pe fonduri europene, „Merităm să învăţăm”, este derulat în parteneriat cu comunele Stoenești (Olt) și Roșia (Sibiu), proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman 2014 – 2020. Zilele acestea, în baza proiectului a ajuns aparatura pentru after school. Dotările de care Școala Scărișoara beneficiază sunt: laptop-uri ACER pentru cadrele care predau, videoproiector, imprimantă multifuncțională de ultimă generație. În zilele următoare, elevii vor primi loturi de rechizite școlare.

În cadrul aceluiași proiect, au fost angațați experți: educatori, învățători, profesori de limba română, matematică sau engleză, responsabili proiecte Școală după Școală sau Grădinița Prietenoasă. În total 77 de posturi: 18 la Roșia, 31 la Scărișoara și 28 la Stoenești. Proiectul va fi implementat până în februarie 2021 și are o valoare de 5.938.456,72 lei.