Dosarul Caracal se va judeca la Olt. Curtea de Apel a respins cererea de strămutare

269

Curtea de Apel Craiova a respins cererea de strămutare a procesului lui Gheorghe Dincă. Tribunalul Olt este instanţa care va judeca pe fond dosarul cauzei.

Pe 15 ianuarie, a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din “cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Familia Măceşanu a solicitat strămutarea dosarului, astăzi Curtea de Apel Craiova pronunțându-se asupra cererii.  Avocatul familiei Măceşanu, Aurel Moldovan, a afirmat că au solicitat strămutarea acestui dosar, pentru că au „suspiciuni rezonabile că acel judecător va fi imparţial şi va judeca după cum i se va dicta”, nu după probele administrate în această cauză.

Astăzi, în sală au fost prezenți și părinţii Alexandrei, care s-au întâlnit pentru prima dată cu Gheorghe Dincă.”Când l-am văzut am simţit ca şi când ai merge cu maşina şi, la un moment dat, îţi dai seama că ai rămas fără frâne. Vă daţi seama că îmi venea să îl omor”, a spus Ion Măceşanu.

Gheorghe Dincă a spus că el vrea ca dosarul să fie judecat de magistraţii din Olt, pentru că „nu are nicio legătură cu interlopii de acolo”.