Curtea de Apel Craiova: Risipițeanu RĂMÂNE după gratii

116

Curtea de Apel Craiova a decis ieri ca Ştefan Risipiţeanu, complicele lui Gheorghe Dincă în dosarul Caracal, să rămână în arest preventiv.

Trimis în judecată pentru infracţiunea de viol, complicele lui Gheorghe Dincă vrea să fie judecat în liberatate. El a depus contestație la decizia Tribunalului Olt, nemulțumit de măsura de prelungire a arestului preventiv. În prezent, se află în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, fiind acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu.

Ieri, Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia, soluţia fiind definitivă. “Respinge contestaţia inculpatului, ca nefondată. Cheltuielile judiciare în sumă de 313 lei, reprezentând, onorariu avocat, oficiu, rămân în sarcina statului şi se vor vira din fondul Ministerului Justiţiei către B.A. Dolj. Obligă contestatorul- inculpat la plata a 80 lei cheltuieli judiciare statului”, arată decizia instanţei.

Risipițeanu a fost acuzat după ce  Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat de uciderea Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu, trafic de minori şi viol, le-a spus anchetatorilor că în cazul Luizei a avut un complice, pe omul care îi făcea diverse treburi prin curte şi care ar fi văzut-o pe Luiza în maşină, în ziua în care el a sechestrat-o. Pentru a-și ține gura, Dincă i-ar fi permis lui Risipiţeanu să întreţină raport sexual cu fata, împotriva voinţei acesteia.