Casa de Pensii Olt: Nu mai depuneți la pensionare sau adăugări de stagii adeverințe de vechime

3129

Începând cu data de 1 februarie, oltenii aflați în prag de pensionare nu mai sunt nevoiși să obţină de la angajatori şi să depună la dosar adeverinţele care dovedesc vechimea.

Casa Județeană de Pensii Olt le transmite celor care doresc să se pensioneze sau să solicite adăugarea unor stagii de cotizare că nu mai trebuie să se prezinte cu adeverințe de vechime.

“În eficientizarea operațiunilor de valorificare a stagiilor de cotizare realizate ulterior datei de 01.01.2011 de către specialiștii caselor teritoriale de pensii se înlătură operațiunea de verificare/ analizare a adeverinței, utilizându-se informațiile din   adeverința eliberată de casa teritorială de pensii în baza declarațiilor nominale de asigurare întocmite de angajatori. Începând cu data de 01.02.2020, persoanele care solicită înscrierea la una din categoriile de pensii din sistemul public sau cele care solicită adăugări de stagii de cotizare ulterior înscrierii la pensie nu mai depun în anexa la cerere adeverința cu stagiul de cotizare realizat după data de 01.01.2011.”, a transmis CJP Olt.

Vechimea în muncă, stabilită până la data de 31 decembrie 2010, se probează cu ajutorul carnetului de muncă. Adeverinţa de vechime în muncă era noul instrument de atestare a vechimii după desfiinţarea carnetelor de muncă, după data de 1 ianuarie 2011 evidenţa muncii realizându-se doar electronic, prin ReviSal.