IJJ Olt, dosare penale pentru braconierii piscicoli și hoții de curent electric

442

Zeci de olteni certați cu legea au fost prinși și sancționați de către jandarmii olteni săptămâna trecută. Cinci dintre ei s-au ales cu dosare penale.

În perioada 10 – 16 februarie, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au acţionat pe raza judeţului Olt pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Nu puțini au fost oltenii prinși încălcând legea, cele mai grave abateri fiind braconajul piscicol și furtul de curent electric.

“Jandarmii au acționat în sistem integrat pentru prevenirea faptelor antisociale și soluționarea în mod operativ a sesizărilor primite din partea cetățenilor. Pe timpul misiunilor executate, jandarmii olteni au aplicat 34 sancţiuni contravenţionale, cuantumul amenzilor fiind de 11500 lei.“, transmite IJJ Olt.

Jandarmii au constatat 7 infracţiuni, cu 5 autori identificaţi, dintre care  unul pentru „Comercializare fără documente legale a peştelui”, doi autori pentru “Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit” și ”producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” şi doi făptuitori pentru „Furt de energie electrică”.

“Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.”, anunță jandarmeria olteană.