Elevii unei școli din Olt au aflat de la Centrul Turistic Mobil despre frumusețile și legendele Oltului

275

Elevii din Giuvărăști au aflat azi, cu ajutorul centrului Turistic Mobil, mai multe detalii despre frumusețile turistice ale județului, dar și din zona transfrontalieră România- Bulgaria. Proiectele ce promovează destinațiile turistice sunt finanțate cu bani europeni.

Două proiecte transfrontaliere privind promovarea potențialului turistic transfrontalier româno- bulgar au fost finalizate azi- “Atracțiile turistice din zona transfrontalieră România-Bulgaria – la un click distanță”, Program INTERREG România-Bulgaria, derulat de Asociația Centrul pentru Dezvoltare Montanesium din Montana și Asociația Mereu pentru Europa din Craiova și ,,Legendele, o cale pentru destinații turistice mai atractive”, implementat de Asociația Mereu pentru Europa din Craiova și Asociația Agenția pentru Dezvoltare Nord-Vestul Bulgariei din Montana, Bulgaria și finantțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Elevii de la Școala Giuvărăști au participat la o activitate aparte, având șansa de a afla, prin intermediul imaginilor, proiectate pe un ecran mare în curtea școlii, despre frumusețile și legendele plaiuirlor noastre. Ei au participat la activitatea ,,Centru Turistic Mobil”.

Cel de-al doilea proiect include din Olt în rândul legendelor turistice: Izvorul Mănăstirii Brâncoveni, Legenda lui Iancu Jianu, Comorile din Dealul Grădiște, Ceramica de Vădastra, Carul cu povești, Fântâna Secretă din Cetatea Sucidava și Domul de rouă.