Aproape 50 milioane euro pentru rețelele de apă și canalizare din Caracal. Investițiile impun mărirea tarifului la apă

140

Cu o valoare de peste 241 milioane de euro, Compania de Apă Olt va dezvolta infrastructura de apă și canal din județul Olt, proiectul cu fonduri europene fiind semnat în noiembrie anul trecut. Printre cele 25 de localități beneficiare se numără și Caracalul.

Peste 160.000 de locuitori din 25 de localități din județul Olt vor beneficia de apă potabilă de calitate datorită investițiilor pe care Compania de Apă Olt le va face, în cadrul proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, în Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia-Mare, Rusănești, Serbănești, Crampoia, Vișina, Bălteni, Perieți, Schitu.

”Cea mai mare investiție se va derula în Caracal, o investiție de aproape 50 de milioane de euro. Pe rețelele de apă și canalizare avem o valoare de 26 de milioane de euro, pe reabilitarea sistemului de tratare a apei în aglomerarea Caracal avem o investiție de aproape 8.800.000 de euro, pe extinderea facilităților de tratare a apei uzate în aglomerarea Caracal avem o investiție de 8.600.000 de euro. Sunt lucrări pe care nici noi, ca operator, nici Consiliul Județean și nici Primăria Caracal nu ar fi avut de unde să le susțină”, a explicat Cătălin Ușurelu, directorul general la Companiei de Apă Olt, la ședința Extraordinară a Consiliului Local Caracal de săptămâna trecută.

Aleșii caracaleni au votat strategia de tarifare pentru servicii de apă și apă uzată pentru perioada 2020- 2024. Cum tarifele percepute pentru caracaleni până acum au fost la nivelul anului 2013, s-a impus majorarea și stabilirea unor ajustări anuale astfel încât să poată fi implementat proiectul.

Prețul apei este acum de 2,86 lei/m.c., iar cel al apei uzate de 3,49 lei/mc.