VIDEO/ 15 vagoane deraiate între Stoenești și Drăgănești. Magistrala 900 este blocată, călători transbordați

9488

Un tren de marfă aparținând unui operator privat, având în componență 37 de vagoane încărcate cu cereale, care circula în direcția București, a deraiat între Stoenești și Drăgănești Olt. 15 vagoane au deraiat, parte dintre ele afectând și celălalt fir de mers. Traficul rutier în zonă este blocat, pasagerii curselor fiind transbordați între Stoenești și Caracal. Circulația a fost deviată pe ruta Caracal.

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt a fost închis în cursul nopții, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă.
Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă pagubele materiale sunt însemnate la infrastructura feroviară.

Imagini de la trenul deraiat in Olt

Publiée par Realitatea Oltului sur Lundi 17 février 2020

Trenul de marfă aparține operatorului privat Constantin Grup și avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale.
Pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe relația București – Craiova, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt – Caracal.
Facem precizarea că trenurile IR 1591, IR 1594 și IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate în cursul dimineții, însă călătorii au fost preluați de trenurile IR 1822, IR 1696 și 72-1, redirecționate pe ruta ocolitoare prin Caracal – Piatra Olt – Golești – București Nord (și retur).
Cauzele deraierii vor fi stabilite de o comisie de specialitate.