110 locuri în Slatina pentru tarabele de Mărțișor. Luni, ultima zi pentru solicitările comercianților

126

Anul acesta, tarabele comerciațnilor cu mărțișoare și suveniruri vor fi amplasate în două zone ale Slatinei.Târgul Mărțișorului va funcționa în perioada 24 februarie – 8 martie.

Mărtișoare, flori naturale, produse hand-made, bijuterii, gablonțuri (nefiind admise produse de îmbăcăminte, încălțăminte, produse alimentare) vor putea fi admirate și cumpărate peste circa o săptămână de zile de la Târgul Mărțișorului, organizat de primărie în aer liber,începând cu data de 24 februarie.

Primăvara va fi dezlegată astfel şi în capitala Oltului, aceasta fiind menirea firului alb-roşu oferit femeilor şi purtat în luna martie. Tradiţia mărţişorului nu este nici pe departe pe cale de dispariţie, reinventându-se cu tendinţe moderne. Revenite în actualitate, vechiul coşar, trifoi sau ghiocel tronează în topul preferinţelor simbolurilor purtătoare de noroc, gama actuală de mărţişoare fiind completată cu brăţări, bijuterii din aur şi argint, origami, punându-se mare accent şi pe produsele hand-made, în acest an în vogă fiind aranjamentele cu trandafiri din săpun. În ultimii ani, Slatina a fost invadată de comercianţi de mărţişoare şi alte produse specifice. Şi, chiar dacă magazinele au scos la vânzare deja mărţişoare, nici tarabele instalate în oraş nu vor rămâne fără clienţi.

Pentru evenimentul Mărţişor 2020, Primăria Slatina pune la dispoziţia agenţilor economici interesaţi să comercializeze mărţişoare şi alte produse specifice acestei perioade, cu ocazia zilelor de 1şi 8 Martie, 110 de locuri de vânzare, dispuse astfel: B-dul A.I.Cuza — trotuar pietonal cuprins între str. Libertății și str. Primăverii — 80 locuri și Str. Ecaterina Teodoroiu — platou B1.18-20 — 30 locuri.

Data limită până la care comercianții pot depune cereri este 17 februarie. Primarul Emil Moț adispus ca în situația în care numărul de cereri depășește numărul locurilor alocate pentru acest eveniment, atribuirea se va face în ordinea depunerii cererii, prioritate având cererile formulate de persoanele fizice/ persoanele juridice cu domiciliul/ sediul în județul Olt. Locurile rămase neocupate se vor distribui în ordinea depunerii cererilor de către solicitanții din alte județe.