O primărie din Olt le asigură copiilor îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă, masă și cursuri de robotică, informatică, educației financiară și ecologică

4513

Cu ajutorul fondurilor europene, Primăria Voineasa derulează în localitate proiectul Happy, prin care le asigură copiilor toate condițiile pentru a învăța- de la îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă personală, masă în cadrul programului Școală după școală, work-shop-uri de informatică, robotică, educație ecologică, educație financiară și antreprenoriat, iar adulților servicii specializate de mediere și plasare pe piața muncii.

Primăria Voineasa a scos la licitație achiziționarea a 4080 de pachete de igienă personală pentru antepreșcolari, preșcolari și elevi, în cadrul unui proiectul POCU, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 6: Incluziunea socială și combaterea sărăciei. Vor fi cumpărate 1360 de pachete destinate celor mai mici locuitori și 2720 pachete destinate elevilor, fiecare cuprinzând: săpun solid, șampon, gel de duș, pastă de dinți, periuță de dinți.  Valoarea produselor se ridică la 135.986,40 lei.

Tot în cadrul aceluiași proiect, copiii au primit pentru această iarnă pachete cu îmbrăcăminte și încălțăminte, conținând pentru preșcolari treninguri, ghetuțe, geci, helănci, căciuli, mănuși, fulare, blugi și ghiozdane, iar pentru elevi ghetuțe, geci, helănci, blugi, hanorace, pulovere cu nasturi, valoarea pachetelor fiind de 543.994,56 lei.

În decembrie 2019, primăria a achiziționat servicii pentru 42 de work shop-uri organizate până pe 7 mai 2021 pentru elevi, asigurând lectori și materiale educaționale de educație ecologică și dezvoltare durabilă. Tot prin intermediul acestui proiect, se asigură hrană, prin catering, participanților la activitățile educaționale Școală după școală pentru 30 de copii, vor fi organizate work shop-uri de informatică pentru copii, de educație financiară și antreprenoriat, de robotică, iar pentru adulți servicii specializate de mediere și plasare pe piața muncii.