INCREDIBIL O somitate a medicinei românești a fost reținută pentru mită

96

Cunoscutul chirurg Mircea Beuran a fost reținut cu  puțin timp în urmă de procurorii DNA pentru luare de mită. Anchetatorii susțin că există probe cu privire la acuzațiile aduse. Ancheta a început la sesizarea unui medic, coleg cu Beuran, care a susținut că i-ar fi dat 10.000 de euro pentru a propune înființarea unui post de asistent universitar la Facultatea de Medicină. Mâine,procurorii îl vor prezenta pe profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, profesorul universitar de chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea profesorului universitar Mircea Beuran pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020.Potrivit anchetatorilor, în data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Astăzi, procurorii DNA au efectuat o percheziție la Mircea Beuran acasă. Profesorul universitar a fost audiat mai multe ore înainte de reținere.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor.

Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Mâine, profesorulMircea Beuran urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Precizăm că, prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a remis banii menționați mai sus, cu titlu de mită.