O primărie din Olt cumpără prezervative pentru localnici

679

Ca să nu se mai înmulțească rromii din localitate și să-i protejeze împotriva bolilor cu transmitere sexuală, Primăria Grădinari le va oferi gratuit, odată cu produse de igienă corporală, și prezervative. Achiziționarea pachetelor, ce vor fi distribuite în trei etape, a fost scoasă la licitație.

Câte trei bucăți de prezervative distribuite în trei etape va primi fiecare cetățean de etnie rromă de pe raza localității oltene Grădinari, comuna cu cel mai mare număr de personae rrome din județul Olt, printr-un proiect derulat cu fonduri europene. Scrie negru pe alb în licitația lansată de către primărie pe data de 3 februarie. Administrația locală va achiziționa, “printr-un contract de achiziție publică de furnizare, 2568 pachete igienă personală, un pachet cuprinzând:

  1. Săpun solid 90g.
  2. Spumă de ras 200ml.
  3. Aparat de ras. Caracteristici: Bandă lubrifiantă cu Aloe.
  4. Prezervative set 3 bucăți.
  5. Pastă de dinți 100ml.
  6. Deodorant antiperspirant 150ml.
  7. Periuță de dinți pentru curățare zilnică.
  8. Șampon 250ml.
  9. Șervețele uscate. 10 bucăți, 3 straturi.

Produsele se vor furniza la sediul PUASIG, din comuna Grădinari, județul Olt, ambalate corespunzător. Fiecare pachet va conține minim produsele enunțate în descriere. Produsele furnizate se vor regăsi în termenul de valabilitate exprimat de producător. Produsele se vor transporta pe cheltuiala furnizorului în 3 etape, respectiv 856 pachete în fiecare etapă.”.

Oferta trebuie să fie valabilă până la:17.05.2020

Achiziția se face în cadrul unui proiect derulat prin Programul Operational Capital Uman – POCU, de Asociația Centrul Rromilor “Amare Rromentza”, valoarea bunurilor de igienă ridicându-se la 213.991.44 lei.

În Grădinari, proiectul „VAZDIPE – Po mishto sarenqe amare rromendar. Dezvoltarea multisectorială a comunității interetnice din Grădinari prin măsuri integrate și auto-susținere”, se află în derulare de câțiva ani, ultima achiziție fiind Servicii analize medicale pentru cele 856 persoane reprezentând membrii grupului țintă ai proiectului (Realizarea unor activităţi cu caracter continuu de screening şi furnizarea de pachete medicale: analize, investigaţii şi intervenţii medicale, cu accent pe afecţiunile medicale cu grad de risc ridicat pentru factori de risc sau afecţiuni cu frecvenţă mare).