Senator de Olt: Am votat modificările la Legea Educaţiei! De ce gratuități beneficiază elevii și care va fi numărul maxim dintr-o clasă

463

Clase care să funcționeze cu un număr maxim de elevi mai mic decât în prezent, transport gratuit pentru elevi, intrări gratuite la instituții de cultură sunt principalele modificări aduse Legii Educației, proiectul fiind adoptat ieri de Parlament şi trimis la promulgare președintelui Iohannis. Printre cei care au spus DA se numără și senatorul de Olt Siminica Mirea.

Punând mai presus interesele cetățenilor pe care-i reprezintă în senatul României, senatorul independent de Olt Siminica Mirea și-a pus amprenta pe numeroase proiecte legislative devenite legi, ca inițiator, dar și ca susținător. Ieri, s-a numărat printre cei care au votat proiectul de lege care modifică Legea Educației Naționale.

„Am votat pentru binele copiilor noştri! Aşa cum am spus mereu: avem o obligație morală faţă de viitoarele generații, cei ce “mâine” vor avea grijă de destinele României. În calitate de parlamentar, îmi este prioritară orice modificare legislativă care vizează binele celor mici. În şedinţa Senatului, cameră decizională cu privire la această lege, am votat un pachet de modificări la Legea Educaţiei menite să vină în sprijinul elevilor elevilor. Am votat ca, în formarea antepreșcolară, grupa să cuprindă în medie 6 copii, dar nu mai puțin de 3 și nu mai mult de 8; în învățământul preșcolar, grupa să cuprindă în medie 12 preșcolari, dar nu mai puțin de 6 și nu mai mult de 17; în învățământul primar, clasa să cuprindă în medie 17 elevi, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 22; în învățământul gimnazial şi liceal, clasa să cuprindă în medie 22 elevi, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 26. De asemenea, elevii vor beneficia şi de decontarea navetei școlare și gratuitate în accesul la muzee, concerte, teatru, operă sau film. Acestea sunt principalele modificări care sprijină dezvoltarea elevilor. Voi continua să mă implic pentru a îndrepta și îmbunătăți cadrul legislativ care vizează interesele copiilor.”, explică parlamentarul oltean.

Alte modificări care vizează numărul de elevi sunt: învăţământul de artă- clasa cuprinde în medie 14 elevi, dar nu mai puţin de 8 şi nu mai mult de 25 şi poate fi constituită din maximum 4 grupe. Grupa cuprinde în medie 6 elevi, dar nu mai puţin de 4 şi nu mai mult de 10; instruirea practică şi pregătirea de specialitate se desfăşoară pe grupe de minimum 8 elevi şi maximum 12 elev.

De asemenea, noile prevederi stipulează că pentru fiecare disciplină şi domeniu de studiu, programa şcolară acoperă 65% din orele de predare şi evaluare, lăsând la dispoziţia cadrului didactic 35% din timpul alocat disciplinei/domeniului de studiu respectiv.