Orban inspectează acum la Balș șantierul Drumului Expres. Următoarea oprire: Baza NATO-Deveselu

1375

Premierul demis Ludovic Orban s-a aflat azi într-o vizită la Softronic, Ford și Avioane Craiova. La fabrica Ford a discutat despre îmbunătăţirea infrastructurii de transport prin construirea drumului expres Craiova – Piteşti. Orban inspectează acum șantierul în zona Balș, urmând a pleca la Baza Nato de la Deveselu.

„Compania Ford a investit din 2008 până astăzi un miliard şi jumătate de euro în România, construind o fabrică foarte modernă, o fabrică care are o contribuţie majoră la dezvoltarea economică a zonei, care este pe locul doi ca exporturi între companii (…) am purtat discuţii pe mai multe teme. Sigur, pe primul loc e îmbunătăţirea infrastructurii de transport. Aici am discutat de mai multe proiecte, de drumul expres Craiova – Piteşti, de tronsonul de autostradă Piteşti – Sibiu, care închide Coridorul 4 Pan-european. De asemenea, împreună cu Marian Jean Marinescu, am avut o discuţie legată şi de posibila finanţare pe programul Connecting Europe Facility a legăturii pe autostradă între Craiova şi Lugoj, care să facă legătura cu Coridorul 4 Pan European. De asemenea, am discutat şi de posibila efectuarea a lucrărilor de asigurare a navigabilităţii Dunării astfel încât să putem să creem o variantă suplimentară de transport. Sigur că am discutat şi de proiectele de modernizare a infrastructurii de cale ferată. Nu în ultimul rând, legat de partea de transport care nu ţine numai de partea de transport şi ţine şi de alte instituţii, am discutat despre simplificarea procedurilor şi reducerea timpului de aşteptare la trecerea graniţei astfel încât să se consume mai puţin timp, iar costurile să fie mai mici”, a afirmat Orban.

De la Craiova, premierul a vizitat șantierul Drumului Expres, făcând o descindere pe șantierul centurii celui mai aglomerat oraș din sudul țării- Balșul.

De aici, Orban va pleca spre Deveselu, unde va vizita Baza NATO.