Liviu Voiculescu: această majoritate parlamentară este iresponsabilă, ruptă de realitate, deplin compromisă

968

Moțiunea de ieri a trecut, iar Guvernul Orban a picat după trei luni de guvernare. Președintele PNL Olt a făcut un bilanț al rezultatelor liberalilor la guvernare, considerând că această majoritate parlamentară este iresponsabilă, ruptă de realitate, deplin compromisă.

„O majoritate toxică și retrogadă din Parlament a demis Guvernul pentru a împiedica adoptarea proiectului pentru alegerea primarilor în 2 tururi, pe care Guvernul și-a angajat răspunderea.  Parlamentul a dat o lovitură cruntă democrației, demițând un Guvern care a cerut mai multă democrație pentru români, în beneficiul românilor. Această majoritate parlamentară este iresponsabilă, ruptă de realitate, deplin compromisă.”, a transmis Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt.

Liderul oltean a făcut o paralelă între 3 luni de guvernare PNL și 3 ani de guvernare PSD:

În 3 luni de guvernare: 

  • Guvernul Orban a arătat cum se organizează alegerile astfel încât fiecare român să aibă un cuvânt de spus, să poată să voteze încotro se îndreaptă această țară.
  • Guvernul Orban  a adus bugetul țării la un echilibru, astfel încât să poată fi plătite și pensiile și salariile.
  • Guvernul Orban  a eliberat sumele care li se cuveneau de drept firmelor, sechestrate de PSD, din TVA sau din concediile medicale.
  • Guvernul Orban  a corectat odioasa Ordonanță 114, care a lovit ca un baros în economia României!
  • Guvernul Orban  a eliminat supra-acciza la carburanți, pe care PSD a introdus-o, astfel obținând cel mai mic preț la carburanți din Uniunea Europeană.

NU ne-am lăsat intimidați nici de declarațiile mincinoase, nici de fake-news-urile PSD care au inundat spațiul public, și am reușit:

  • Eliminarea prevederilor care au pus în pericol funcționarea fondurile private de pensii și banii participanților la Pilonul 2 de pensii.
  • Abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la creșterea prețurilor pentru energie și utilități.
  • Liberalizarea pieței de energie prin eliminarea treptată a prețului fix de vânzare la producători care a avantajat importurile de gaze și energie electrică.
  • Desființarea taxei pe activele bancare care a dus la creșterea costurilor de creditare și a ratelor bancare.
  • Desființarea schemei fictive de finanțare fără resurse bugetare din Fondul de Dezvoltare și Investiții.
  • Plafonarea indemnizațiilor pentru demnitari și a sporurilor din sectorul public la nivelul lunii decembrie din 2019.
  • Plata activităților desfășurate de militari și polițiști în zilele libere sau de sărbătorile legale și a alocației pentru drepturile de hrană.
  • Încetarea detașărilor din sectorul privat în sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor funcții publice.
  • Înghețarea punctului de amendă la nivelul anului 2019, la 145 lei.
  • Suspendarea pensiilor speciale pentru primari în 2020.

Ordonanțe de Urgență adopate în ședința de Guvern din 4 februarie:

  1. OUG pentru decontarea navetei pentru elevi
  2. OUG pentru extinderea programului cunoscut ca ”masă caldă” în școli
  3. OUG pentru a rezolva problema unor pensionari care au derulat activități miniere
  4. OUG pentru pregătirea stocurilor de rezervă în situații de epidemii și pregătirea României pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus
  5. OUG pentru decontarea intervețiilor medicale din programele de Sănătate în aceleași condiții din sistemul sanitar public pentru pacienții care aleg servicii medicale private
  6. OUG pentru finanțarea din fonduri europene a proiectelor de realizare a rețelelor de distribuția a gazelor naturale
  7. OUG pentru descentralizarea Programului Operațional Regional
  8. OUG pentru  modificare Legii achizițiilor publice
  9. Alte 3 OUG pentru a fazarea unor proiecte cu fonduri europene și pentru a evita pierderea fondurilor europene din actualul exercițiul financiar 2014 – 2020.
  10. OUG pentru modificarea Legii petrolului pentru reglementarea situației în care derularea unor acorduri petroliere reprezintă o amenințare la siguranța națională și punerea în acord a legislației naționale cu directivele europene în acest sens
  11. 2 OUG pentru acordare unui ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia și TAROM.
  12. OUG pentru reorganizare ANAF pentru eficientizarea activității colectare a veniturilor bugetare, pentru reducerea unui număr de 2000 de posturi și informatizarea serviciilor fiscale
  13. OUG pentru întărirea luptei împotriva infractorilor printr-o mai bună colaborare între poliția judiciară și parchete și o altă OUG pentru modificare statului polițiștilor, ambele ca urmare ale unor decizii CCR.
  14. OUG pentru organizarea recensamântului agricol 2020 și OUG pentru organizarea recensământului populației 2021 – măsuri întârziate încă din 2018.
  15. OUG pentru oragnizarea alegerilor parlamentare înainte de termen