Senatorul Siminica Mirea, despre dublarea alocațiilor: Nu voi accepta niciodată amânări, când e vorba de drepturile copiilor!

1000
Siminica Mirea

Senatul a respins ieri, ca prim for legislativ sesizat, Ordonanța de Urgență a Guvernului ce amână intrarea în vigoare, cu șase luni, a Legii care dublează alocațiile pentru copii la 300 de lei. Printre cei 95 de senatori care au votat pentru respingere s-a numărat și senatorul de Olt Siminica Mirea.

“Senatul României spune că se poate. Copiii merită să beneficieze de un drept conferit de o lege deja promulgată. M-am numărat printre senatorii care au votat pentru respingerea unui astfel de proiect de amânare a unor drepturi, care spulbera bucuria a peste 3,5 milioane de copii ai ţării. Bani sunt, voinţă trebuie să fie. Cu siguranţă, fiecare dintre noi, parlamentarii, ne dorim copii fericiţi. Proiectul de ordonanţă de urgenţă avea ca scop prorogarea, până la 1 august 2020, a aplicării prevederilor Legii nr.14/2020 privind dublarea alocaţiilor. Motivarea Guvernului este că nu există alocare bugetară şi că aşteaptă adoptarea bugetului de stat şi abia din 1 august să implementeze măsura. Nu am acceptat o astfel de amânare. Nu voi accepta niciodată amânări, când e vorba de drepturile copiilor. Avem o obligaţie morală faţă de copiii ţării.”, declară deputatul independent de Olt Siminica Mirea.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaților a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie. Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară. Senatul este primul for legislativ sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.