Comuna din Olt cu centru civic modern va avea și Centru cultural multifuncțional în stilul arhitectural care-i poartă numele domnitorului născut acolo

453

Nu poți să spui Brâncoveni, fără să asociezi numele comunei oltene cu domnitorul Brâncoveanu, născut în localitatea din Olt. Și pentru că de același nume se leagă un stil arhitectural aparte, edilul Ion Cheroiu a hotărât că stilul brâncovenesc va veni mănușă unei noi clădiri culturale ce va întregi centrul civic modern al comunei, aducând în prim plan și istoria locului. Astfel, viitorul centru cultural va avea un design inspirat din stilul brâncovenesc.

Comuna care a dat Ţării Româneşti doi domnitori, pe Matei Basarab (1632-1654) și pe Constantin Brâncoveanu (1688-1714), readuce în designul unei clădiri culturale importante pentru comunitate acel stil boieresc cu influențe renascentiste ce poartă numele domnitorului care s-a născut în localitatea olteană. Stilul arhitectural brâncovenesc, recunoscut astăzi că fiind “primul stil românesc”,  va putea fi admirat la viitorul centru cultural ce se va construi în comuna Brâncoveni.

Proiect: Noul Cămin Culural Brâncoveni

PROIECT: CĂMIN CULTURAL BRÂNCOVENIViitorul centru cultural va avea un design inspirat din stilul brâncovenesc. Se urmăreşte promovarea istoriei locale în strânsă legătură cu promovarea tradiţiilor şi a spiritului brâncovenilor. Imbinăm astfel, modernitatea cu tradiţia. Amplasarea viitoarei clădiri este transpusă pe cea a prezentei clădiri, la intersecţia străzilor Constantin Brâncoveanu (faţada) cu strada Primăverii. Prin acest proiect se definitivează un centru civic comunal cu clădiri noi şi moderne cum ar fi Grădiniţa cu Program Normal, sediul Primăriei, Dispensarul Medical Uman şi Şcoala Gimnazială ”Voievod Brâncoveanu”. Viitorul centru cultural multifuncţional va găzdui toate activităţile cultural-artistice de pe raza comunei şi va fi dispus pe două nivele. Sala de spectacole în amfiteatru va gazdui aproximativ 153 de spectatori. Tot la parter vor fi gazduite un foaier, biblioteca comunală, un muzeu, vestiare artişti, sala de depozitare, garderobă, grupuri sanitare separate pentru artisti şi spectatori. La etaj va fi o sală multifuncţională de conferinţe şi o cameră pentru sonorizare. Continuăm dezvoltarea comunei #Brâncoveni!

Publiée par Brâncoveni sur Dimanche 2 février 2020

„Se urmăreşte promovarea istoriei locale în strânsă legătură cu promovarea tradiţiilor şi a spiritului brâncovenilor. Imbinăm astfel, modernitatea cu tradiţia. Amplasarea viitoarei clădiri este transpusă pe cea a prezentei clădiri, la intersecţia străzilor Constantin Brâncoveanu (faţada) cu strada Primăverii. Prin acest proiect se definitivează un centru civic comunal cu clădiri noi şi moderne cum ar fi Grădiniţa cu Program Normal, sediul Primăriei, Dispensarul Medical Uman şi Şcoala Gimnazială ”Voievod Brâncoveanu”. Viitorul centru cultural multifuncţional va găzdui toate activităţile cultural-artistice de pe raza comunei şi va fi dispus pe două nivele.”, explică primarul Ion Cheroiu.

Sala de spectacole, în amfiteatru, va găzdui aproximativ 153 de spectatori. Tot la parter vor fi găzduite un foaier, biblioteca comunală, un muzeu, vestiare artişti, sala de depozitare, garderobă, grupuri sanitare separate pentru artiști şi spectatori. La etaj va fi o sală multifuncţională de conferinţe şi o cameră pentru sonorizare.

Comuna Brâncoveni se poate mândri cu una dintre cele mai eficiente administrații publice din județ. Numai anul trecut le-a adus brâncovenenilor investiții importante, la care se adaugă promovarea talentaţilor artişti de la Ansamblul ”Muguraşii Brâncovenilor” care au dus numele Brâncoveni şi jocul tradiţional de pe aceste plaiuri către toate zonele țării.

Proiectele realizate în 2019:

  • Proiectul ”Prima înființare a sistemului de alimentare cu apa în comuna Brâncoveni”
  • Reabilitarea GPN ”Domniţa Bălaşa” Văleni
  • Reabilitarea GPN ”Matei Basarab” Mărgheni
  • Reabilitarea dispensarului uman medical din Brâncoveni
  • Terenul multifuncţional de sport de la Scoala ”Voievod Brâncoveanu”
  • Monitorizarea video a principalelor drumuri din comună