43 de cazuri noi de GRIPĂ, două treimi la copii din Slatina

159

Numărul cazurilor de gripă confirmate a ajuns în județul Olt la 53, în ultima săptămână fiind confirmate 43 de cazuri noi. Majoritatea persoanelor sunt copii care frecventează unități de învățământ din Slatina.

Gripa se extinde în județul Olt, numărul cazurilor confirmate cu laboratorul Institutul Cantacuzino  București ajungând la 53: 8 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3, 1 caz confirmat cu virusul gripal tip A subtip H1 și 44 cazuri confirmate cu virusul gripal tip B.

Numai în ultima săptămână, potrivit Direcției de Sănătate Publșică Olt, s-au înregistrat 43 de cazuri noi.

“În ultima  săptămână a lunii ianuarie, la nivelul jud. Olt  s-au înregistrat: infecții respiratorii acute 2531 cazuri cu 64 internări, pneumonii 568 cazuri cu 112  internări, iar gripa 43 cazuri: virus gripal tip B= 36 cazuri, virus gripal tip A subtip H3 = 6 cazuri, virus gripal tip A subtip H1 = 1 caz.”, a transmis DSP Olt.

Toți pacienții au fost nevaccinați anti-gripal în acest sezon. Peste 90% din cazuri nu au necesitat internarea, primind medicație la domiciliu cu antivirale- oseltamivir. Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri s-au confirmat la copii între 0 – 18 ani =   29 cazuri,  iar la pacienți peste 18 ani- 14 cazuri. De asemenea, 28 de pacienți sunt femei.

Cum majoritatea persoanelor îmbolnăvite cu gripă sunt copii de la unități de învățământ din Slatina, DDP Olt a transmis că nu s-au dispus alte măsuri de închidere a școlilor. Săptămâna trecută a fost întreruptă activitatea la două clase pregătitoare de la Școala George Poboran, iar de ieri și până mâine nu se fac cursuri la grupa mijlocie de la GPP 2 Slatina.

La Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru a preveni răspândirea virusului în unitatea medicală, conducerea a restricționat, de ieri, accesul pe mai multe secții. Dacă situația se va complica și mai mult nu este exclus ca spitalul să intre în carantină.

Mai multe:

Copiii se îmbolnăvesc pe capete