Polițistul agresor din Potcoava a fost DESTITUIT

1968

Inspectoratul de Poliție Județean Olt l-a destituit pe Nicușor Rotaru, polițistul din Potcoava aflat în vizorul șefilor în ultimii 7 ani, fiind acuzat că ar fi încercat să-și împuște părinții cu arma din dotare, a bătut și a încercat să violeze o consăteancă, a agresat o femeie din Argeș, dar și că a amenințat un tânăr din localitate. El este anchetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

A terfelit imaginea poliției, iar acum nu se mai poate ascunde în spatele concediilor medicale. După ce a fost pus la dispoziție de către IPJ Olt și s-a aflat în concediu medical, fiind internat, potrivit unor surse Realitatea Oltului, mai întâi la un spital din Capitală, iar apoi la Craiova, Nicușor Rotaru din Potcoava a fost destituit din poliție. Decizia a fost dată începând cu data de 27 ianuarie.

Cunoscut în sat ca o persoană consumatoare de alcool și cu un comportament violent, se spune că ar fi încercat chiar să-și împuște părinții cu arma din dotare. În urma acelui incident, el nu mai are voie să poarte armă din 2013, fiind inclus într-un program de monitorizare psihologică. Mai mult, Rotaru a fost acuzat pe la finele lunii octombrie anul trecut de o femeie din oraș că i-a aplicat o bătaie soră cu moartea și a încercat să o violeze. Femeia a ajuns la spitalul din Slatina cu mai multe traumatisme, printre care și unul cranian. Din spusele femeii, omul legii a chemat-o acasă la o rudă sub pretextul de a-i zugrăvi o cameră. Iar aceasta nu este singura acuzație de acest gen. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța, la dosar mai există o altă plângere depusă inițial la Parchetul Argeș.

Și, ca și cum cele două acuzații nu ar fi fost de ajuns, omul legii a pus gând rău unui alt localnic, pe care l-a amenințat cu bătaia, așa că i-a mai fost întocmit un dosar penal.

Nicușor Rotaru nu se află în arest.