Gripa mai dă vacanță unor micuți slătineni. GPP2 suspendă activitatea la o grupă

146

Confirmarea virsului gripal în rândul copiilor ce frecventează unități de învățământ din Slatina a pus autoritățile pe jar, DSP Olt impunând realizarea triajului epidemiologic zilnic, la începerea cursurilor, în toate grădinițele și școlile. Dacă în această săptămână elevii a două clase pregătitoare au mini-vacanță, de luni se suspendă activitatea la o grupă de grădiniță.

Două clase pregătitoare de la Școala Gimnazială George Poboran Slatina au în această săptămână activitatea suspendată, după depistarea a două cazuri confirmate cu gripa tip B în clasa pregătitoare B și suspiciunea altor 4 cazuri în aceeași clasă, fapt ce a speriat părinții care nu și-au mai lăsat copiii la școală nici la cealaltă clasă pregătitoare. Dacă de luni la Poboran se va relua activitatea, în mini-vacanță vor intra preșcolarii unei alte unități din Slatina, unde niciun copil nu s-a mai prezentat la cursuri. Este vorba de o grupă mijlocie de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, unde sunt patru suspiciuni de gripă. Activitatea va fi suspendată luni, marţi şi miercuri.

În județul Olt, până pe 27 ianuarie, DSP a raportat 10 cazuri confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino  București, toate în Slatina: 2 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3 și 8 cazuri confirmate cu virusul gripal tip B.

Potrivit unor surse, numărul cazurilor noi confirmate a sărit zilele acestea de 30, însă următoarea raportare oficială se va da la începutul săptămânii viitoare.