Peste O MIE de străini, pe teritoriul Oltului, cei mai mulți din Turcia și Vietnam

98

 1057 de străini au avut anul trecut drept de ședere și rezidență pe teritoriul județului Olt. Avize noi au fost emise pentru 433 de străini care să muncească în Olt.

Tot mai mulți străini se stabilesc să locuiască și să muncească pe raza județului nostru. Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Olt au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului în cursul anului 2019, pentru 1057 de persoane, dintre care 702 străini din state terțe, cei mai mulți din Turcia, Vietnam, Republica Moldova, și  355 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania.

“Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei. De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 335 permise de ședere, dintre care 307 pentru ședere temporară și 28 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 57 certificate de înregistrare pentru cetățenii  Uniunii Europene/SEE/CH.”, a raportat Biroul de Imigrări Olt.

Au intrat în România și au ajuns pe raza județului Olt, în urma invitațiilor familiilor, șase străini din Pakistan, Maroc, Iran și  Siria.

Tot pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 439 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 433 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, iar 6 cereri au fost respinse.