Angajații dintr-o mare primărie din Olt, fericiți. Li se măresc salariile

3837

În timp ce mulți angajați de la privat lucrează pe salarii de mizerie, la unele primării să fii femeie de serviciu sau șofer este un lux. Așa stă situația și la Primăria Caracal, unde șefii au salarii lunare în jurul a 10.000 de lei, iar de la începutul anului toți angajații administrației municipale vor primi în plus 12%.

Nu sunt bani de investiții și se plâng că au situația falimentară. În schimb, plătesc salarii regești și fac angajări încontinuu pe criterii bine știute de toată lumea (avem omul, să-i găsim postul). Să fii femeie de serviciu sau șofer la primărie e o mândrie, atunci când în buzunar îți intră la finele lunii circa 2.800 de lei sau chiar 3.500 de lei, bani pe care un angajat de la privat, care și-a tocit ceva mai mult coatele pe băncile școlii, nu-i primește așa ușor.

Excepție nu fac nici angajații Primăriei Caracal care au aflat de curând că vor mai primi la salariu încă 12%, grație demersurilor Sindicatului Libertis care a convins conducerea primăriei. Astfel, începând cu data de 1 ianuarie, toți angajații- funcționari publici și personal contractual (inclusiv din serviciile publice subordonate Consiliului Local) vor beneficia de majorarea salariului cu 12%. Măsura se află la stadiul de proiect de hotărâre și urmează să fie aprobată în prima ședință a Consiliului Local

http://www.primariacaracal.ro/fisiere/Consiliul-Local/Proiecte/2020/proiect_nr.13din22.01.2020.pdf

Trebuie menționat că salariile în Primăria Caracal nu sunt deloc mici, având în vedere faptul că șefii primesc în jurul a 10.000 de lei, iar cel mai mic salariu este, potrivit unor surse, 2.800 lei. Angajații administrației caracalene au beneficiat de două măriri salariale anul trecut, la care se adaugă actualizarea cu indicele de inflație, sporul de 10% de radiații și chiar sporuri de 25% pentru fonduri europene.