VIDEO/ Oltenii, transpuși în martori la un furt din locuinţă

78

Polițiștii i-au învățat pe olteni cum să nu le invadeze hoții casele. Activitatea de prevenire s-a desfășurat în această minivacanță, în cadrul campaniei „Hoții îți invadează intimitatea”.

Locuitori din orașul Drăgănești-Olt și comunele limitrofe au fost învățați de către Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt cum să prevină ca hoții să le spargă casele. Activitatea de prevenție a fost desfășurată prin modalităţi inedite şi de impact.

“Astfel, cetăţenii au fost transpuși în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Polițiștii au transmis recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor şi au distribuit materiale informative privind infracţionalitatea contra patrimoniului – legislaţie în vigoare, moduri de operare, modalităţi de autoprotecţie.”, a transmis IPJ Olt.

Polițiștii le reamintesc cetățenilor: să se asigure că au încuiat ușa, chiar și când sunt în casă, să monteze o încuietoare de calitate, să monteze un sistem de alarmă și să nu transmită informații personale pe rețelele de socializare.