Proiect legislativ inițiat de deputatul Stănescu, pe masa Comisiei pentru Agricultură

95

Ajutorul de stat pentru creșterea bubalinelor, proiect inițiat de deputatul de Olt Alexandru Stănescu, se află din nou astăzi pe masa Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaților. La fel și aprobarea Programului carne de porc din fermele românești.

Comisia de agricultură a Camerei Deputaților, al cărei președinte este deputatul de Olt Alexandru Stănescu, discută azi două proiecte importante pentru fermieri, unul inițiat chiar de către parlamentarul oltean. “Am început ședința extraordinară a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice. Pe ordinea de zi avem în dezbatere două inițiative legislative venite spre reexaminare la cererea Președintelui României: PLx 133/2018: Proiect de Lege privind aprobarea Programului de susținere a activității de reproducție în sectorul de creștere a bubalinelor; PLx 178/2017 Proiect de Lege pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele românești.”, ne informează parlamentarul oltean.

Pe 25 octombrie 2019, președintele României a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind aprobarea Programului de susținere a activității de reproducție în sectorul de creștere a bubalinelor. Aceasta prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat, în valoare de 30 de milioane de euro, asigurată din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care are ca obiect îmbunătățirea nivelului de performanță și sustenabilitate al fermelor de reproducție a bubalinelor.

Prin Programului carne de porc din fermele româneşti se acordă sprijin pentru depăşirea dificultăţilor înregistrate de către producătorii din sectorul creşterii porcinelor şi menţinerii cel puţin a nivelului actual de producţie.