Pompierii olteni, pe ulițele satelor și în biserici sfătuind bătrânii să se ferească de incendii de la sursele de încălzire

193

În aceasta perioadă, când se folosesc diverse surse pentru încălzirea locuințelor, pentru prevenirea izbucnirii unor incendii care să le distrugă bunurile agonisite și să le pună în pericol viața, pompierii olteni desfășoară acțiuni de informare, mai ales a bătrânilor.

Pompierii olteni au ajuns ieri pe ulițele satelor, la biserici și târguri pentru a sta de vorbă cu localnicii din mai multe comune și a le prezenta sfaturi preventive. Ținta au fost persoanele în vârstă care reprezintă o categorie vulnerabilă, iar statisticile arată faptul că acestea devin frecvent victime ale incendiilor produse la locuințe.

„Chiar dacă temperaturile sunt în această perioadă neobișnuit de ridicate, pe timpul nopții acestea scad frecvent sub pragul de îngheț, iar majoritatea cetățenilor folosesc în aceasta perioada diverse surse pentru încălzirea locuințelor. Din grijă pentru bunicii noștri, duminică, 26 ianuarie, pompierii din cadrul Inspecției de Prevenire și cei din subunitățile de intervenție au desfășurat o campanie de informare a populației cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor produse la gospodăriile populației.”, a transmis ISU Olt.

Pompierii au ajuns în localitățile: Coteana, Mărunței, Izvoarele, Găneasa, Pleșoiu, Strejești, Schitu, Șerbănești, Vâlcele, Valea Mare, Iancu Jianu, Scornicești, Potcoava, Redea, Osica de Sus, Stoenești și Vișina.