Uleiul de Rotunda, dulceața de Criva și Vădăstrița sau legumele de Pleșoiu, primele produse oltenești vândute online la Mall-ul Țărănesc

2105

Primele produse din Olt pe care românii ce doresc să cumpere produse exclusiv pregătite în mod tradițional în gospodării și produse meșteșugărești pot să le achiziționeze din mall-ul țărănesc sunt uleiul de floarea soarelui presat la rece produs într-o fabrică din comuna Rotunda, dulceața de trandafiri de la Criva și cea de smochine de la Vădăstrița, legumele din bazinul legumicol Pleșoiu- Doba, precum și alte produse.

https://www.hartagospodarilor.malltaranesc.ro/

„Încurajează economia locală, consumă produse sănătoase de pe meleaguri românești! Alege să cumperi produse românești și sprijină astfel meșteșugarii români! Fii parte din România! Noi te vom ajuta să identifici țăranul, iar tu vei închega cu acesta cea mai frumoasă relație de prietenie, de tipul câștig-câștig!”, este îndemnul lansat de Asociaţia „Creştem România Împreună”, care a  înființat în cadrul proiectului „Adoptă un țăran” un magazin online, un mall dedicat produsului țărănesc. Sute  de producători s-au înscris deja pe site-ul malltaranesc.ro, printre care și opt din Olt.

Dacă producătorii Udreanu Ștefania- Scornicești, Penera Lica- Izbiceni, Anghel Cristian- Stoenești și Florentin Sterpan- Radomirești nu au încă o prezentare afacerii și produselor pe care le oferă spre vânzare prin mallul țărănesc, ci doar date de contact, ceilalți oferă câteva detalii despre produsele scoase la vânzare și online.

Prăvălia lui Crassus- Criseb din Rotunda

Oltul este reprezentat în Mall-ul țărănesc de produsele unei fabrici de ulei presat la rece din comuna Rotunda. Prăvălia lui Crassus- Criseb oferă ulei de floarea soarelui presat la rece și ulei de floarea soarelui presat la rece aromatizat cu mirodenii. „Materia primă provine exclusiv din ferma proprie, putând să vă garantăm produse de calitate excepțională, având în atenta supraveghere atât opținerea unor semințe de calitate, fără tratamente chimice în dezvoltarea plantei, cât și a uleiului. Uleiul nostru este decantat natural 15 zile, apoi filtrat prin filtrul cu hârtie și pânza de filtru (un proces lipsit de tratament termic de înlăturare a particulelor microscopice de reziduri ale semințelor) pentru a vă oferi un ulei limpede și pur plin de vitamine și nutrienți”, se prezintă producătorul oltean.

Afacerea dulce şi parfumată a familiei Florescu, din Piatra- Olt

De câţiva ani, la Criva, sat aparţinând de oraşul Piatra- Olt, soţii Stela şi Costache Florescu au pus bazele unei afaceri dulci şi parfumate. Au pornit cu cultivarea de trandafiri de Damasc, iar acum au ajuns să transforme petalele catifelate în dulceaţă, sirop, oţet sau apă de trandafir. Produsele realizate în Olt, sub denumirea „Căsuţa Trandafirilor”, unitatea fiind „înregistrată pentru sănătatea alimentului”, cum anunţă producătorii, pot fi comandate de către cei care vor să resimtă aroma dulceţei de trandafiri sau a altor produse cu aplicaţii terapeutice (cu acţiuni antiseptice, antimicotice, antitumorale, astringente, tonifiante) prin mesaj pe pagina de socializare, telefonic, on-line sau de la sediul firmei, unde poate fi vizitată și plantația.

Alte produse oltenești, la mallul țărănesc

Gospodăria lui Cătălin Istrăescu din Vădăstrița produce dulceață de smochine, legume de grădină, carne de porc. Alături de aceste produse, din mallul țărănesc se mai pot cumpăra și legumele oltenești. Altruist, Ion Gheorghe din Pleșoiu și-a înscris afacerea, făcând însă o prezentare pentru toți legumicultorii din zonă: “nu sunt diferit față de ceilalți consăteni, ținând cont ca sunt plasat într-o zonă numai cu legumicultori. Vă așteptăm în zona legumicolă Doba- Pleșoiu Olt!”.