Stănescu: președintele PSD trebuie ales precum papa de la Vatican

153

Senatorul de Olt și secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a declarat azi că cea mai bună formulă de alegere a unei noi conduceri la congresul din februarie ar fi formula conclavului de la Vatican.

Luna viitoare, de la PSD va ieși “fumul alb”, semn că noul “papă” al partidului a fost ales prin voința majorității social-democraților. Diferența va fi că la “conclavul” PSD nu se va alege șeful și pe viață, așa cum se întâmplă la cel de la Vatican. Comparația cu modul de alegere a papei a fost făcută de către senatorul de Olt Paul Stănescu, secretar general interimar al partidului.

„Am făcut o comparație – mulți au făcut și glume – cum Conclavul alege Papa, cam așa îmi doresc eu să fie aleasă echipa de conducere PSD la nivel național”, a spus Paul Stănescu, la Iași.

Stănescu s-a arătat convins că PSD este pregătit pentru orice “bătălie” politică şi va câştiga atât la alegerile locale cât şi la cele parlamentare. “Am convingerea, când alţii ne-au cântat prohodul sau ne spun să dispărem din politică, în momentele grele, PSD a renăscut ca pasărea phoenix, de fiecare dată am reuşit să ne strângem, să fim uniţi, să fim solidari, să avem încredere în noi, să câştigăm alegerile. Eu sunt convins că vom câşţiga şi alegerile locale şi cele parlamentare, la data la care vor fi ele, nu ne este teamă nici de anticipate, nici de două tururi. PSD sunt convins că va fi pregătit pentru orice bătălie politică”, a conchis Stănescu.