Bogdan Velica, jandarmul de ONOARE al Oltului. El a participat la NATO Training Mission- Afganistan    

227

Jandarmul oltean care a făcut parte anul trecut din  cel de-al 11-lea contingent de jandarmi români dislocat în Afganistan, în misiunea NATO Training Mission, a primit azi titlul de „JANDARM  DE ONOARE AL JUDEŢULUI OLT”.

Azi, 20 ianuarie, a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii şi rezultatelor obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt în anul 2019.  La finalul bilanțului, a fost acordat  titlul onorific „ JANDARM  DE ONOARE AL JUDEŢULUI OLT” ofițerului oltean care a participat la instruirea forţelor de ordine afgane. În vârstă de 42 de ani, căsătorit și cu o fetiță de 16 ani, Jandarmul de Onoare lucrează din 1999 în jandarmerie și din 2016 la IJJ Olt.

Locotenent colonelului VELICA BOGDAN a participat în perioada 27.02.2019- 15.09.2019 la misiunea NATO din Afganistan,  RESOLUTE SUPPORT (RSM), făcând parte din cel de-al 11-lea contingent de jandarmi. El a primit sarcina de a asigura  pregătirea de specialitate pentru Forţele Naţionale de Securitate Afgane, a Armatei Naţionale Afgane, Poliţei Naţionale Afgane şi a Forţelor Aeriene Afgane, inclusiv pentru colegiile de apărare şi academiile militare.

Pentru a participa la această misiune, jandarmul oltean a parcurs mai multe probe de verificare a cunoștințelor de specialitate, de cunoaștere a limbii engleze, examen psihologic și parcurgerea testelor medicale, a participat la diferite cursuri și programe de pregătire.

Jandarmeria Română participă la misiuni internaționale sub egida NATO din anul 2011, contribuind activ la misiuni de instruire, consiliere și mentorat a forțelor afgane, din contingente făcând parte și jandarmi din Olt.