Ultima pâine de Aluta. Fabrica s-a închis

7914

Marilena Dicu, angajată din 1982 a fabricii de pâine Aluta Slatina, a anunţat ieri fabricarea ultimei pâini de Aluta, postând pe pagina de socializare o fotografie cu angajaţii care au încheiat istoria fabricii slătinene.

Producţia pâinii Aluta s-a încheiat, în această perioadă fiind vândute ultimele produse de pe stoc. “Oamenii care au fabricat ultima pâine de Aluta” au postat ieri o fotografie pe pagina de socializare, anunţând cu regret “moartea” unui brand ajuns naţional. Pâinea atât de apreciată va deveni istorie.

“Lucrez acolo de aproape 38 de ani, am contribuit la identitatea acestei piini!!Este intr-adevar fara euri si conservanti. Era insa o fabrica expusa excesiv unor controale aproape diabolice !Ramin doar amintirile extrem de frumoase !!!”, a comentat Cornel Rujan la postarea colegei Marilena Dicu, angajată a fabricii din 1982 şi printre ultimii care au rămas în fabrică până la închiderea producţiei.

Proprietarul a decis să închidă afacerea, ultimii 37 de angajaţi fiind disponiobilizaţi, pe locul fabricii ajunse la stadiul de ruină urmând să se ridice galerii comerciale.

În trecut întreg judeţul cumpăra biscuiţi, Eugenia, rulade, cornurile cu gem şi pâine de Aluta.