Florin Iordache cere interzicerea exportului de bușteni pentru 10 ani

1693

Deputatul de Olt Florin Iordache se numără printre inițiatorii unui proiect legislativ pentru interzicerea exportului de bușteni începând din 2020, pentru 10 ani. Proiectul prevede instituirea unui Registru național de evidență a pădurilor.

http://www.cdep.ro/proiecte/2019/500/00/6/em747.pdf

Proiectul de lege depus încă din mai anul trecut la Camera Deputaților numit „Lege privind gestionarea durabilă a pădurilor” a fost adoptat de Senat în octombrie și înregistrat la Camera Deputaților pentru dezbatere la finele lunii octombrie, de unde a primit  în ultima lună a anului avize de la Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului și Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi. Printre inițiatorii viitoarei legi se numără și deputatul de Olt Florin Iordache.

Proiectul prevede interzicerea exportului de bușteni începând din 2020, pentru 10 ani, instituirea unui Registru național de evidență a pădurilor, precum și instituirea unui Catalog național al masei lemnoase la nivelul autorității publice centrale care să răspundă de silvicultură prin utilizarea bazelor de date informative extinse la nivelul acesteia.