Un primar a recunoscut că a plătit pentru sex cu doua minore răpite

531

Primarul Damian Butnariu a dat o declarație în calitate de martor în care a recunoscut faptul ca a intreținut relații intime cu doua fete minore aduse in biroul sau de un proxenet.

Primarul comunei ieșene Mogoșesti-Siret, Damian Butnariu (PNL), a recunoscut că a făcut sex cu două fete traficate, chiar în sediul instituției publice.

Informația apare în dosarul în care mai mulți proxeneți periculoși din zona orașului Pașcani sunt judecați pentru trafic de carne vie. Proxeneții sunt acuzați că ar fi racolat și obligat să se prostitueze 12 fete, unele dintre ele fiind minore, faptele avand loc in perioada 2007-2009.

Numele primarului din Mogoșesti-Siret a ajuns la anchetatori pentru prima data când o fata de 17 ani, pe nume Diana, între timp căsătorita, a formulat o plângere împotriva proxenetului Adrian Buduroi, pe care îl acuză că a rapit-o, atât pe ea, cât și pe sora sa.

“Ar fi fost traficată de inculpatul Buduroi, fiind obligată să întrețină relații sexuale cu o persoană numită Damian (primarul comunei Mogoșesti-Siret), pentru o sumă de bani de care a beneficiat inculpatul Buduroi”, se arată în documentele de la dosar.

Diana a povestit ce s-a întamplat înainte de a ajunge ca prostituată în biroul primarului din Mogoșesti-Siret. Fata a spus că, în acea vară, ea și sora sa în varstă de 16 ani  au avut un conflict cu mama lor si au plecat de acasă. In toamna anului 2007, Adrian Buduroi ar fi așteptat-o pe Diana să iasă de la școală și a amenințat-o ca o va omorî dacă nu va urca în mașina sa. Acolo, se mai afla o fata de 17 ani, dar și un alt barbat. Buduroi a dus fetele in Mogoșesti-Siret, mai exact în sediul Primăriei, “unde le-a obligat sa întrețină raporturi sexuale normale și orale cu martorul Butnariu Damian”.

Adrian Buduroi, proxenetul care a dus minore în sediul Primăriei Mogoșesti Siret, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, dar sentința nu este definitivă.

Contactat telefonic, primarul Butnariu nu a negat explicit declarația dată în fața anchetatorilor, ci doar a motivat ca nu iși aduce aminte.

Damian Butnariu este primar din anul 2004 si ocupă această funcție si la ora actuală. Edilul este unul dintre cei mai influenți primari PNL din judetul Iasi.