Risipiceanu a refuzat controlul judiciar pentru că ,,nu are bani să plece acasă”

407

Complicele lui Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru violarea Luizei Melencu, vrea să rămână după gratii.

În timp ce Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni), după ce a recunoscut că le-a răpit, sechestrat, violat și ucis pe cele două fete- Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, complicele său Ștefan Risipiceanu a fost trimis în judecată pentru viol.

“În aceeaşi perioadă, în baza unei unice rezoluţii infracţionale, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, inculpatul G.D. a întreţinut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima M.L.M., în vârstă de 18 ani, la unul dintre aceste acte materiale, săvârşit în cursul zilei de 14.04.2019, după orele 12,00, participând simultan şi inculpatul R.Ş. În sarcina acestuia s-a reţinut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12,00, a ajuns inopinat la locuinţa inculpatului D.G. din municipiul Caracal, judeţul Olt, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinţei şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M.L.M. În aceste împrejurări inculpatul R.Ş. i-a solicitat să-i permită întreţinerea de raporturi sexuale cu victima, iar, ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D.G., în cursul aceleaşi zile, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, a întreţinut raporturi cu victima M.L.M.”, se arată în rechizitoriu.

Azi, Fane Risipiceanu a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunere de prelungire a mandatului de arestare preventivă. Deși avocatul din oficiu a cerut control judiciar, Risipiceanu a refuzat, pe motiv că nu are bani să plece acasă și îi este mai bine în arest unde are asigurat un acoperiș deasupra capului și masă caldă, fiind cunoscut faptul că este o persoană fără adăpost care îl ajuta pe Dincă la muncile din gospodărie și era găzduit de acesta într-o anexă.