Dosar PENAL pentru polițiștii și jandarmii care au pătruns în casa lui Dincă

482

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt are în lucru un dosar de urmărire penală privind purtarea abuzivă a polițiștilor și jandarmilor care au pătruns în casa lui Gheorghe Dincă, în dimineața zilei de 26 iulie. Cel trimis acum în judecată pentru sechestratea, violarea și uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu a reclamat că ar fi fost bătut de forțele de ordine.

În dimineața zilei de 26 iulie, la ora 6.00, forțele de ordine pătrundeau în casa lui Gheorghe Dincă, în urma apelului primit la 112 de la Alexandra Măceșanu care cerea ajutor. Gheorghe Dincă s-a plâns după ce a fost arestat  preventiv că ar fi fost agresat de poliţiştii și jandarmi. Dosarul de urmărire penală in rem (n.r.- cu privire la faptă, nu la persoane) se află în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

“Este dosarul în lucru, nu este finalizat. (…) sunt mai multe persoane care au fost în contact, care au fost prezente la cercetarea la faţa locului, şi trebuie stabilit exact gradul de participare al fiecăruia. (…) Au fost atunci, la faţa locului, şi poliţişti şi jandarmi. În dosar urmărirea penală este cu privire la faptă, nu la persoană”, a declarat prim-procurorul Anca Anuţa, azi, într-o conferinţă de presă.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanare de cadavre.