Dincă vrea arest la DOMICILIU. Judecătorii Tribunalului Olt se opun

233

Gheorghe Dincă nu mai vrea după gratii și a solicitat Tribunalului Olt plasarea în arest la domiciliu pe timpul judecării procesului.Judecătorul i-a respins cererea, a fel procedând și în cazul lui Ștefan Risipiceanu. El a fost transferat azi din arestul IPJ Olt la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.

Prezentat azi Tribunalului Olt pentru prelungirea arestului preventiv, Gheorghe Dincă a solicitat instanței oltene să fie plasat în arest la domiciliu. Zilele trecute el a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni), după ce a recunoscut că le-a răpit, sechestrat, violat și ucis pe cele două fete- Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Dincă a mai solicitat instanței să nu mai fie acuzat de violarea Alexandrei Măceșanu și uciderea Luizei Melencu, deși există înregistrarea apelului la 112 în care fata mărturisea că a fost violată, iar inițial Dincă a declarat că a ucis-o pe Luiza și a indicat chiar rămășițele aruncate într-o lizieră de lângă Caracal.

Judecătorul de drepturi și libertăți care a judecat cererea de arest preventiv a DIICOT-Structura Centrală a respins solicitările celor doi inculpați.

„Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpatul R. Ş.. În baza art. 348 C.p.p. rap. la art. 207 alin. 2 C.p.p. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive cu privire la inculpații D.G. şi R.Ş.. În baza art. 207 alin. 4 C.p.p, menține măsura arestării preventive dispusă (în cursul urmăririi penale) faţă de inculpaţi. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Olt.

Tribunalul Olt este şi instanţa care va judeca pe fond dosarul cauzei, care a fost înregistrat pe 15 ianuarie 2020. Dincă a fost reţinut de procurorii DIICOT în noaptea de 26/27 iulie 2019, de atunci el fiind cercetat în stare de arest preventiv.