Accident la Vădastra. O mașină plină cu femei a ajuns în șanț, din cauza poleiului- 3 victime

3432

Carosabilul umed a pus probleme în această dimineață unei șoferițe, care a pierdut controlul volanului. Trei femei pasagere au ajuns la spital.

Accident în Olt, azi, pe Drumul Județean 604, în afara localității Vădastra, unde un autoturism a ieșit în afara părții carosabile.

“În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că o femeie, de 29 de ani, din comuna Obârșia, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 604, din direcția Obârșia către Vădastra, pe fondul unui carosabil umed, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile. Trei femei, pasagere în autoturism, au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Șoferița a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0. În cauză, polițiștii din Corabia au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru evitarea unor asfel de accidente, având în vedere carosabilul umed, acoperit de polei și ceață, județul Olt fiind sub Cod Galben, polițiștii fac următoarele recomandări șoferilor:

  • Să  circule cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, iar manevrele să fie efectuate doar după o asigurare temeinică;
  • Să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;
  • Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;
  • Să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;
  • Să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;
  • Să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.