Lucrări în toi la Esplanada Slatinei. Se demolează tot

861

Esplanada Slatinei își va schimba total înfățișarea. Lucrările pentru demolarea actualei construcții și realizarea noului loc de promenadă sunt în toi.

Esplanada Slatinei a ajuns zob, iar planurile municipalității nu sunt de reparații, ci de refacere totală. Pentru reamenajarea după noul proiect au fost demarate lucrările de demolare încă din octombrie, iar vremea bună a ținut cu primăria. Zilele acestea, principlalul punct de atracție al zonei- arteziana muzicală cu lumini și culori a început să fie demolată.

Loc de promenadă şi de întâlnire pentru mulţi slătineni, mai ales pentru cei cu copii, esplanada Slatinei este la mare căutare, indiferent de sezon. Administrația municipală are o nouă viziune asupra acestui loc, dorind unirea cu piațeta nou realizată (zona statuii domnitorului AI Cuza, din fața fostului magazin Oltul) și cu parcul.

Esplanada orașului nostru

Dragi slătineni, cu bucurie vă anunț că au început lucrările pentru Esplanada orașului nostru.Vă rugăm să ne scuzați pentru disconfortul creat însă vă promit că în anul 2020 Slatina și cetățenii acesteia vor beneficia de cea mai nouă și frumoasă Esplanadă.Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de toată considerația noastră !#PentruSlatina #OrasulNostru #ImpreunaContinuamSaConstruim

Publiée par Emil Moţ sur Jeudi 3 octobre 2019

Potrivit noului proiect, ce se ridică la circa 5 milioane de lei, scările de pe care se poate contempla Expo- Parcul vor dispărea, arteziana cea mare va fi relocată, iar zona nu va mai fi delimitată de parc.

Actuala esplanadă a fost realizată în 2007, construcția ei și a expo-parcului costând municipalitatea circa 20 milioane de lei, iar recepția finală fiind realizată abia în 2016.