Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată. El este acuzat de 8 infracțiuni

300

Parchetul General a informat că Gheorghe Dincă, pricipalul suspect în cazul Caracal, a fost trimis în judecată.

Procurorul general Bogdan Licu a confirmat rechizitoriul dosarului Caracal, constatând că întrunește condițiile legalității și că urmărirea penală este completă. Astfel, Gheorghe Dincă a fost trimis trimis în judecată pentru opt infracțiuni.

“În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Gheorghe Dincă va fi judecat pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni).

El a recunoscut că le-a răpit, sechestrat, violat și ucis pe cele două fete- Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Procurorii îl pot acuza de omor calificat prin cruzimi, o faptă mult mai gravă pentru care Codul Penal în vigoare prevede închisoare pe viaţă. Pentru celelalte fapte de care este acuzat Gheroghe Dincă, viol, lipsire de libertate şi profanare de cadavre, pedepsele sunt de până la 12 ani de închisoare.

A fost trimis în judecată și Ștefan Risipițieanu pentru viol.

„De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori”, mai transmite Parchetul General.