Puţini olteni aleg plata impozitelor online în locul cozilor la ghişee. Varianta este posibilă doar la 5 primării şi Fisc

148

Oltenii care doresc să scape de drumurile și cozile la ghișeele primăriei pentru plata impozitelor și taxelor locale sau la ANAF pot plăti dările online, la ghișeul virtual. Varianta de plată este posibilă însă doar în cazul a 5 primării din Olt și la Agenția Națională de Administrare Fiscală. Iar numărul celor care au utilizat această variantă este destul de mic.

De câţiva ani de zile, cetățenii care nu doresc să facă drumuri la ghișee pentru a-și plăti dările către stat pot alege varianta plății cu card bancar, internet banking sau mobile banking, oltenii pot plăti taxele și impozitele locale sau alte taxe cu un click doar la patru primării din județ și la ANAF. În sistemul naţional electronic de plată online (SNEP) sunt înregistrate, din cele 112 primării din Olt, doar administrațiile municipale Slatina și Caracal, cele orășenești de la Corabia și Balș, iar din mediul rural cea din Bobicești.

Potrivit datelor de pe portalul ghișeu.ro, numărul celor care au ales această variantă de plată este de doar câteva mii de persoane: 20 la Bobicești, 92 la Balș, 208 la Corabia, 856 la Caracal și 2737 la Slatina, în timp ce la ANAF au plătit online 5409 olteni.

Sistemul dă contribuabililor posibilitatea de a achita online impozite pe proprietăți și taxe, precum și amenzi contravenționale, cu deducerile aferente plății în 48 de ore. Instituțiile publice acceptă toate mijloacele electronice de plată online: internet banking, mobile banking, fără a se limita la acestea. În cazul în care contribuabilul va opta pentru plata impozitelor și taxelor utilizând cardul bancar, atunci poate utiliza carduri Visa, Visa Electron, MasterCard și Maestro emise de orice bancă din țară sau străinătate.