Medic ginecolog la Spitalul Slatina, în comă după ce a născut

11686
foto: facebook

Minela Călinescu (Bolocan), medic ginecolog ce lucrează de şase ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se află în stare gravă la Spitalul Craiova, cu şanse foarte mici de revenire. Femeia, de 37 de ani, a intrat în stop cardio respirator la câteva zile după ce a născut gemeni.

Bucuria de a fi mămică i-a fost curmată unei doctoriţe de pe Secţia Obstetrică-Ginecologie II de la Spitalul Slatina. Aceasta a intrat sâmbătă în comă şi se zbate între viaţă şi moarte, fiind internată la Spitalul Craiova, acolo unde pe 5 ianuarie a dat naştere unor gemeni- o fetiță și un băiețel. Spitalul unde lucrează de 6 ani a trimis către colegi tot ce au avut nevoie pentru a salva viaţa tinerei doctoriţe.

“Este o situaţie dificilă. Spitalul Slatina a încercat să ajute cât a putut. Am pus la dispoziţia Spitalului Craiova medicamentele şi materialele sanitare necesare pentru tratarea colegei noastre. A avut o sarcină gemelară, fiind monitorizată permanent de către medicii din Craiova. Sâmbătă a intrat în stop cardio-respirator. Şansele de a-şi reveni sunt foarte mici, însă nu inexistente.”, ne-a declarat un coleg al femeii, din cadrul SJU Slatina.

Minela Călinescu a apelat la fertilizare in vitro şi a născut la 32 de săptămâni. Minela, fostă Bolocan, este din Strehaia, căsătorită în Slatina și a devenit mămică pentru prima oară.