Cazul Caracal: Rechizitoriul, transmis procurorului general pentru trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă

242

Procurorii DIICOT au finalizat vineri rechizitoriul în dosarul Caracal, acesta fiind transmis azi procurorului general. Principalul suspect, caracaleanul Gheorghe Dincă, va fi trimis în judecată pentru uciderea celor două fete – Alexandra Măceşanu, din Dobrosloveni-Olt, şi Luiza Melencu- Dioşti- Dolj, pe care le-a răpit în primăvara anului trecut.

„În cursul zilei de azi, 13 ianuarie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) dosarul ‘Caracal’, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalităţii şi temeiniciei şi confirmării de către procurorul ierarhic superior”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Un colectiv de procurori criminalişti va stabili dacă Gheorghe Dincă poate fi trimis în instanţă.

Caracaleanul a recunoscut anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. Medicii legişti au stabilit în urma unei expertize ADN că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic aparţin Alexandrei cu o probabilitate de 99,93%.

Deşi iniţial a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal, Dincă şi-a schimbat declaraţia susâinând că fata a fost luată, în viaţă, din casa sa, de alte persoane.  Specialiştii nu au reuşit să stabilească ADN-ul Luizei în rămăşiţele prelevate din lizieră.