Spaniolii caută 1100 de români pentru cules de căpșuni, zmeură, mure și afine

148

Oferind un salariu de circa 42 de euro pe zi, două companii spaniole caută prin intermediul rețelei Eures nu mai puțin de 1100 de muncitori pentru Campania agricolă a acestui an, la cules de fructe roșii.

600 de femei și 150 de cupluri caută o firmă spaniolă pentru cules de căpșuni, zmeură, mure și afine, începând din luna martie, în regiunea Huelva, localitatea Almonte. Cei 900 de muncitori vor lucra 6.30 ore/zi (cu pauza de masa 0.30 oră). Se caută agricultori cu vârsta între 18 – 50 ani, cu experiență în agricultură și capabili să recolteze fructe roșii la temperaturi ridicate în primavară, din sere.

Plata se face pe card, salariul brut oferit fiind de 42.90 euro/zi (net 39.33euro/zi). La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus de 0.70 eurocenți/zi (persoane noi) și la persoanele care au mai lucrat la firmă un bonus de 0.80 eurocenți/zi. Orele suplimentare se plătesc cu 6,67 euro brut/ora.

Compania oferă gratuit cazarea și drumul până în Spania. Angajarea se face cu contract temporar de 3 luni, 6 luni sau 9 luni, cu perioada de probă 15 zile. Contractul începe cu data de 1 martie. Oltenii interesați sunt așteptați să depună la consilierul EURES, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt cu sediul în Satina, următoarele acte: copie CI, adeverința medicală cu mențiunea “clinic sănătos”, CV, NIE (numărul de securitate socială din Spania – acolo unde este cazul).

Cea de-a doua ofertă de muncă, tot la recoltat fructe roșii, este pentru regiunea Huelva, localitatea El Rocio – Almonte, fiind oferite 200 de de locuri de muncă. Nu se solicită experiență, salariul fiind de 42,02 euro brut/zi, orele suplimentare se plătesc cu 8,32 euro.

De asemenea, compania oferă cazare gratuita și plata transportului România-Spania și retur. Durata contractului: martie – iunie, 1 martie fiind termenul limită pentru aplicare. Cei interesați se pot adresa consilierului Eures al AJOFM Olt pentru ajutor sau pot transmite CV în limba română pe adresa de email a angajatorului: recursoshumanosberriesmim@gmail.com și pentru monitorizare la adresa de email: liviu.cochirlea@vl.anofm.ro.