PROGRAM Zilele Slatinei. Capitala Oltului aniversează 652 de ani

978

În perioada 20-14 ianuarie, Slatina va aniversa împlinirea a 652 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Timp de cinci zile, capitala Oltului va fi în sărbătoare, administrația municipală urmând să premieze cu această ocazie, ca în fiecare an, cei mai buni elevi și profesori ai Slatinei, sportivi, antrenori, cupluri cu 50 de ani de căsnicie, să acorde premii pentru activitatea managerială, economică, distincții, fiind organizate totodată și momente artistice.

560.000 de lei pune la bătaie Primăria Slatina în acest an pentru organizarea manifestării „Gala Laureaților”, ediția a IV-a, care se va desfășura în perioada 20-24 ianuarie .

Program:

  • luni, 20 ianuarie 2020  – Gala Campionilor

Gala Campionilor va avea loc începând cu ora 08:30 la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” în cadrul căreia se vor decerna diplome și premii elevilor, profesorilor, sportivilor și antrenorilor din unitățile de învățământ slătinene care au obținut performanțe remarcabile în anul anterior.

  • Miercuri, 22 ianuarie 2020 – Gala Superlativelor

Gala Superlativelor va avea loc începând cu ora 17:00 la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” în cadrul căreia se vor decerna distincția ”Cetățean de onoare” și ”Diplomă de merit” persoanelor fizice, juridice, asociațiilor și instituțiilor care au contribuit în anul 2019 la dezvoltarea vieții economice, sociale și culturale a municipiului Slatina. După decernarea distincțiilor va avea loc un moment artistic susținut de interpreți invitați.

  • Vineri, 24 ianuarie 2020

Unirea Principatelor Române: În intervalul orar 09:45 – 11:00- va avea loc ceremonialul militaro- religios, depuneri de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza și distribuire de stegulețe și cocarde tricolore.

Gala Laureaților – Gala Seniorilor: Gala Seniorilor va avea loc începând cu ora 17:00 la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” în cadrul căreia se vor premia familiile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2019. După decernarea premiilor va avea loc un moment artistic susținut de interpreți invitați.

În premieră, Realitatea Oltului a prezentat, nominal, lista cu toți laureații Slatinei din acest an:

LISTA/ 1359 de premii în bani, de Zilele Slatinei. Numele tuturor  LAUREAȚILOR