CJ Olt deschide un nou birou de evidență a persoanelor, la Dobroteasa

219

Mâine, se va deschide în Olt un nou serviciu public comunitar local de evidență a persoanelor, al treilea în mediul rural, care se va alătura celor de la Ghimpețeni și Gostavățu. Acesta va funcționa în sediul Primăriei Dobroteasa.

Consiliul Județean Olt a decis înființarea unui nou serviciu pentru a veni în sprijinul cetățenilor din comunele Dobroteasa, Făgețelu, Leleasca, Sâmburești, Topana, Vitomirești și Vulturești, care nu vor mai bate drumul la Slatina sau Scornicești pentru eliberare/schimbare/reînnoire acte de identitate. Astfel, pentru cei 10.000 de cetățeni care erau arondați fie municipiului Slatina, fie orașului Scornicești și care erau nevoiți  să parcurgă o distanță cuprinsă între 40 Km -75Km, se vor reduce semnificativ distanța și timpul alocat pentru solicitarea sau ridicarea actelor de identitate.

Noul serviciu de evidență a persoanelor în județ va fi deschis la Dobroteasa, la nivelul Oltului, acesta fiind al zecelea. Birourile locale sunt coordonate de primării și funcționează sub coordonarea Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Olt.