Acțiunea ​ „FOC DE ARTIFICII” în Olt: 27 de dosare PENALE și circa 1400 de kg de obiecte pirotehnice confiscate  

123

Sărbătorile iernii 2019 au fost mai bogate ca oricând în petarde și artificii, multe achiziționate de olteni ʺpe sub mânăʺ, în ciuda polițiștilor care au stat cu ochii pe comercianți. Oamenii legii au întocmit 27 de dosare penale și au confiscat aproape o tonă și jumătate de obiecte pirotehnice.

ʺÎn perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. Au fost vizate persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializau ambulant articole pirotehnice. În această perioadă au fost întocmite 27 de dosare penale, fiind efectuate 5 percheziții domiciliare pe raza localităților Caracal, Crâmpoia și Izbiceni la persoane bănuite de nerespectarea legislației privind articolele pirotehnice. De asemenea cu ocazia controalelor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării 1392 de kg de materiale pirotehnice.ʺ, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Din cauza nerespectării legislației privind articolele pirotehnice, două persoane au suferit vătămări. Cei prinși încălcând legislația riscă închisoare de la 3 luni la 1 an.